ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ ΜΑΣ

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας

Συμμετέχουμε ΚΑΙ Απαιτούμε:

  • Οι επιχειρήσεις της Εορδαία είναι κλειστές από τις 16 Οκτωβρίου 2020, (ημερομηνία έναρξης τοπικού lockdown) και συνεχίζουμε να παραμένουμε στο κόκκινο μέχρι και σήμερα 29 Ιανουαρίου 2021.

  • Τίθεται το ερώτημα της βιωσιμότητας των επιχειρήσεών μας καθώς και τα προς τα ‘ζην’ των οικογενειών μας.

Κύριε Περιφερειάρχη,

Όλοι οι πληττόμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες της Εορδαίας ενώνουμε τη φωνή μας, εκφράζουμε την αγωνία, και την απογοήτευσή μας.

Από κοινού εκφράζουμε το θυμό και την αγανάκτησή μας γιατί παρόλο τις προσπάθειές μας μέχρι τώρα τα μέτρα του συνεχιζόμενου lockdown δεν απέδωσαν.

Όλοι οι επαγγελματίες της Εορδαίας έχουμε επανειλημμένα ενημερώσει είτε γραπτώς είτε με συνεντεύξεις τα προβλήματα και έχουμε καταθέσει ρεαλιστικές προτάσεις για την στήριξη των επιχειρήσεών μας τόσο σε εσάς όσο και στον Πρωθυπουργό και σε κυβερνητικά στελέχη.

Κύριε Περιφερειάρχη σας θέλουμε μαζί μας για να διεκδικήσουμε και να επιτύχουμε το καλύτερο για τις επιχειρήσεις της Εορδαίας..

Θέλουμε να εκφράσουμε την αγωνία της πλειοψηφίας των συλλόγων και των παραγωγικών φορέων της περιοχής μας και σας καταθέτουμε τις προτάσεις μας:

Οι προτάσεις μας αναλυτικά:

ΛΥΣΗ 1η . Οικονομική ενίσχυση ίση με το 75% του τζίρου των επιχειρήσεων για το τρίμηνο Νοεμβρίου 2020 – Ιανουαρίου 2021. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει η κάθε επιχείρηση που είναι κλειστή να πληρώσει τις υποχρεώσεις της χωρίς να συσσωρεύσει χρέη όπως γίνεται μέχρι τώρα.

ΛΥΣΗ 2η. Προτείνουμε και απαιτούμε:

  1. Άμεση χρηματοδότηση οικονομικής ενίσχυσης σε όλες τις επιχειρήσεις ύψους 3.000€.
  2. Όλες οι επιστρεπτέες προκαταβολές για την πόλη μας θα πρέπει να είναι 100% μη επιστρεπτέες.
  3. Ένταξη και άλλων ΚΑΔ στις χρηματοδοτήσεις ανεξαρτήτου τζίρου.
  4. Αναστολή πληρωμής όλων των επιταγών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου.
  5. Διαγραφή ασφαλιστικών εισφορών για το διάστημα Σεπτεμβρίου 2020 έως Μαρτίου 2021.
  6. Επιδότηση 100% των ενοικίων.
  7. Επιδότηση επιχειρηματικών δανείων.
  8. Παράταση χρονικού ορίζοντα του βίαιου κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων

Με εκτίμηση

Οι Συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ν. Κοζάνης, Σωματείο χωρών Εστίασης Εορδαίας, Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης, , Σύλλογος Κομμωτών και Κουρέων Εορδαίας, Σύλλογος Επισκευαστών Εορδαίας, Εργατικό Κέντρο Εορδαίας, Ένωση Ραδιοταξί Πτολεμαΐδας.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας-Εορδαίας θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους Συλλόγους, τα Σωματεία, το Εργατικό κέντρο Πτολεμαΐδας, την Αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης, την τροχαία Πτολεμαΐδας, το Δήμο Εορδαίας, τα ΜΜΕ, και όλους τους φορείς για την συμπαράστασή τους στην αυτοκινητοπομπή του Συλλόγου για την παράδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας. Μα περισσότερο ευχαριστεί θερμά τους εκατοντάδες συναδέλφους που πήραν μέρος και με άριστη συμπεριφορά καταλήξαμε στο Κτήριο της περιφέρειας όπου και παραδώσαμε το ψήφισμα.

Με εκτίμηση

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ