Το ποσό των 68,76 ευρώ έφτανε η μέση δαπάνη ανά νοικοκυριό κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του περασμένου Μαρτίου στα ταμεία των σούπερ μάρκετ, με τις πρώτες ημέρες του Απριλίου να φτάνει τα 86,40 ευρώ, για να σταθεροποιηθεί στα τέλη του περασμένου Αυγούστου στα 82,74 ευρώ, με την αύξηση της δαπάνης να ξεπερνά το 15%.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών που παρουσιάστηκε στο δέκατο συνέδριο σελφ σέρβις Food Retail Ceo Forum και μέρη της δημοσιεύονται στην Καθημερινή, σχεδόν κατά 17% έχει σταθεροποιηθεί η αύξηση δαπανών του μέσου νοικοκυριού της χώρας στα σούπερ μάρκετ, με την καραντίνα του περασμένου Μαρτίου – Απριλίου να έχει συμβάλει καθοριστικά, χωρίς μετά από αυτήν να κάμπτονται ουσιαστικά οι δαπάνες αυτές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΕΛΚΑ, την περίοδο 9-12 Μαρτίου η μέση δαπάνη ανά νοικοκυριό εκτιμόταν στα 68,76 ευρώ, για να φτάσει σχεδόν έναν μήνα αργότερα, στις 1-3 Απριλίου στα 86,40 ευρώ, αυξημένη δηλαδή κατά σχεδόν 21%. Στη συνέχεια, στα τέλη Μαΐου οι δαπάνες υποχωρούσαν ελαφρώς, φτάνοντας τα 81,5 ευρώ στις 22-24 Μάϊου, ενώ ακολούθως κατέληξαν στα 82,74 ευρώ στις 29 – 31 Αυγούστου.

[..]