Τον κ. Κοντοζαμάνη υποδέχθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Σταύρος Παπασωτηρίου καθώς και γιατροί και προσωπικό.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Κοντοζαμάνης στάθηκε στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία, λέγοντας πως: «Με ιδιαίτερη χαρά επισκέπτομαι το Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. Το Νοσοκομείο έχει σταθεί, στέκεται και θα σταθεί άψογα όλο το διάστημα της πανδημίας. Είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τη διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου, για να συζητήσουμε πως θα πορευτούμε το επόμενο χρονικό διάστημα δεδομένης της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή. Έχουμε πει από την πρώτη μέρα της πανδημίας ότι το πρώτο μας μέλημα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, και ότι πρέπει να γνωρίζουμε πως δεν έχει τελειώσει, έχουμε λίγο δρόμο ακόμα».

Ο υπουργός προσέθεσε πως υπάρχουν δύο όπλα για να βγούμε νικητές σε αυτή την περιπέτεια: Το πρώτο είναι ο εμβολιασμός και το δεύτερο η πιστή τήρηση των μέτρων που έχει αποφασίσει η Πολιτεία.

Αναφορικά με το τι θα γίνει τοπικά, ως προς τα νοσοκομεία και αν ένα από τα δύο νοσοκομεία θα γίνουν αποκλειστικά για νοσηλεία περιστατικών covid, ο υπουργός αρκέστηκε να απαντήσει πως: «Εξετάζουμε διάφορα σενάρια, θα τα δουλέψουμε τις επόμενες ημέρες, δεν θέλω να προκρίνω κάτι, είναι ένα από τα σενάρια».

Συνάντηση με συμβασιούχους νοσηλευτές

Στην είσοδο του νοσοκομείου υποδέχθηκε τον υπουργό ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πρόεδρος συμβασιούχων στο Μποδοσάκειο, εργαζόμενοι κοινωφελούς μέσω ΟΑΕΔ, ζητώντας από τον υπουργό να μεριμνήσει για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων. Πρόκειται για 17 εργαζόμενους στο Μποδοσάκειο και 4000 πανελλαδικά. Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι με το πρόγραμμα αυτό και πριν το ξέσπασμα της πανδημίας έδιναν τη μάχη για τη στήριξη της δημόσιας υγείας. Ειδικά με τά το ξέσπασμα στη πρώτη γραμμή μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους μας εργαστήκαμε πολύ σκληρά για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορωνοϊού. Αυτό που περιμένουμε από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι να αναγνωρίσει αυτή τη προσπάθεια που κάναμε μαζί με τους συναδέλφους μας και να προχωρήσει στο πάγιο αίτημα στην μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου δηλαδή στη μονιμοποίησημας. Ρωτάμε λοιπόν τη κυβέρνηση μέσω εσάς τι προτίθεστε να κάνετε προκειμένου να έχουμε και εμείς μόνιμη και σταθερή εργασία.

Από την πλευρά του ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε «έχουμε αναγνωρίσει τη προσφορά σας γιατί όταν αναλάβαμε δώσαμε παράταση στο πρόγραμμα και το κάναμε ξανά στη συνέχεια και προσπαθούμε να βρούμε μόνιμη λύση στο πρόβλημα αυτό και δουλεύουμε σε αυτή τη κατεύθυνση και όταν είμαστε έτοιμοι θα σας το ανακοινώσουμε. Κοιτάξτε το ΕΣΥ έχει σίγουρα την ανάγκη της προσφορά σας. Έχουμε χρόνο όμως μέχρι να λήξουν οι συμβάσεις να το εξετάσουμε καλύτερα.