Την απελευθέρωσή της από την τουρκική κατοχή γιορτάζει αύριο Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, η πόλη της Πτολεμαΐδας.

Λόγω των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, οι εκδηλώσεις θα περιοριστούν μόνο στην επίσημη δοξολογία για την τοπική επέτειο που θα τελεστεί στις 10.30 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου και της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής

Μήνυμα Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά

108 χρόνια μετά, η 15η Οκτωβρίου συνεχίζει να μας συγκινεί και να στέλνει μηνύματα, τα οποία παραμένουν επίκαιρα. Αυτή την ημέρα, τιμούμε όλους όσους έπεσαν στο βωμό των ιδανικών της ελευθερίας.

Με σταθερή προσήλωση συνεχίζουμε τον αγώνα για τις ανθρώπινες αξίες οι οποίες πηγάζουν από την ελευθερία και την δημοκρατία, δημιουργώντας έτσι ελπίδα και αισιοδοξία, για να αντιμετωπίσουμε με σιγουριά τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Δυστυχώς λόγω της πανδημίας, δεν μπορούμε να διοργανώσουμε τις αρμόζουσες εκδηλώσεις για να τιμήσουμε την επέτειο των Ελευθέριων της Πτολεμαΐδας και αυτό μας στεναχωρεί, όμως δεν αφαιρεί το παραμικρό από το αίσθημα σεβασμού και υπερηφάνειας για όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα ιδανικά του τόπου μας και της ελευθερίας.

Χρόνια πολλά και πάντα ελεύθεροι!!

Μήνυμα Προέδρου Κοινότητας Πτολεμαϊδας, Ισαάκ Α. Νικολαΐδη

Η 15η Οκτωβρίου αποτελεί για την πόλη της Πτολεμαΐδας ημέρα συγκίνησης, μνήμης και περηφάνιας. Δίχως την λαμπρότητα των προηγουμένων ετών και υπό καθεστώς παγκόσμιας αβεβαιότητας τιμούμε την ιστορία της πόλης μας, τους αγωνιστές που με αυτοθυσία, αυταπάρνηση και ηρωισμό πολέμησαν για να αναπνέουμε εμείς και τα παιδιά μας το ζωογόνο αέρα της ελευθερίας. Η ανιδιοτελής αγάπη τους για την πατρίδα εκπέμπει το καλύτερο μήνυμα εντός και εκτός συνόρων, απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και ως έθνος.

Οι λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας γράφτηκαν με ενότητα, ομοψυχία και ανιδιοτέλεια. Οφείλουμε να δίνουμε καθημερινό αγώνα για τις ανθρώπινες αξίες και να περιφρουρούμε το αγαθό της ελευθερίας και της υγείας όλων μας.

Ως ελάχιστο αντίδωρο και παρά τις δύσκολες συνθήκες, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη χαρμόσυνη ημέρα υψώνοντας τη γαλανόλευκη στα σπίτια τους.

Ας γίνει η 15η Οκτωβρίου εφαλτήριο παράδειγμα για όλους τους Πτολεμαϊδιώτες νέων προσπαθειών για να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα της φιλοπατρίας.

Χρόνια πολλά στην Πτολεμαΐδα μας.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Πτολεμαϊδιώτες και Πτολεμαϊδιώτισσες.