10 ώρες στην δουλειά είναι σύγχρονη σκλαβιά…

Όλη στην απεργία της Πρωτομαγιάς!

6 ΜΑΗ, 10:30 Πλατεία

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των αυριανών συναδέλφων μας του γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, που έχουν κηρύξει σωματεία, φορείς και Εργατικά Κέντρα στις 6 Μάη! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζομένους, τις γυναίκες, τους μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές.

Δεν θα επιτρέψουμε να μας πάνε 100 χρόνια πίσω!

Με τις κινητοποιήσεις όλο το τελευταίο διάστημα από τους σπουδαστές ΕΠΑΣ–ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα αλλά και εδώ στη πόλη μας δώσαμε ξεκάθαρη απάντηση απέναντι στον άθλιο νόμο που υποβαθμίζει τα πτυχία μας αναγκάζοντάς μας έπειτα από δύο χρόνια φοίτησης να παίρνουμε στα χέρια μας μια απλή βεβαίωση παρακολούθησης μαθημάτων ,να μας έχουν σταματήσει από τις πρακτικές μας ασκήσεις να μας έχουν κλειστούς και την ιδία ώρα ο τουρισμός έχει ανοίξει σαν να μην έγινε τίποτα χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας του λαού της Ελλάδας.

Στηρίζουμε τα αιτήματα και όποια κινητοποίηση αποφασίσουν οι αυριανοί μας συνάδελφοι στον αγώνα τους, που πραγματοποιείται σε μία δύσκολη περίοδο για εμάς τους σπουδαστές που η σχολή μας είναι κλειστή και με την πρακτική άσκηση να έχει σταματήσει, διαμορφώνοντας μια δύσκολη οικονομική κατάσταση ( ακόμα και μηδενικό εισόδημα για αρκετούς από εμάς) για εμάς και τις οικογένειές μας.

Ως προοδευτική χαρακτηρίζεται η κατάργηση του 8ώρου... Ως προοδευτικό πριν λίγους μήνες χαρακτηρίστηκε και ο Νόμος που καταργεί το πτυχίο μας και μας δίνει μία απλή βεβαίωση… Οι σπουδαστές φωνάζουμε «Ως Εδώ!»

Δεν θα τους περάσει! Στις 6 Μάη θα βρισκόμαστε στον δρόμο, απαιτώντας:

  • Να καταργηθεί ο απαράδεκτος νόμος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Μέχρι τότε να μην ισχύει για τους μαθητές που ήδη φοιτούν στις ΕΠΑ.Σ-ΟΑΕΔ.
  • Να εξασφαλιστεί εισόδημα για όλους τους μαθητές των ΕΠΑ.Σ-ΟΑΕΔ και να πληρωθούν άμεσα την περίοδο που βρίσκονται σε αναστολή οι συμβάσεις μαθητείας με απόφαση της κυβέρνησης.
  • Να ανοίξει η σχολή μας με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, να γίνονται συχνά τεστ στον χώρο της σχολής με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
  • Να συντηρηθούν οι υποδομές της Σχολής μας και να εκσυγχρονιστούν τα εργαστήρια.
  • Καμία σκέψη για κατάργηση του 8ώρου!

Όλοι στην απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Μάη στην Πλατεία της Πτολεμαΐδας στις 10:30.

​​​​​Σπουδαστές ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ Πτολεμαΐδας