Λόγω του κορωνοϊού φαίνεται πως επηρεάζει και τη Σχολή Πυροσβεστικής Ακαδημίας Πτολεμαΐδας, με την έννοια ότι αναζητείται χώρος φιλοξενίας της νέας σειράς εκπαιδευόμενων, που λόγω πρωτοκόλλων ασφαλείας αυτό δεν μπορεί να γίνει στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις της σχολης.

Φαίνεται πως βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για την ενεργοποίηση του κτιρίου της πρώην Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας στο Τσοτύλι, προκειμένου να φιλοξενηθεί η νέα σειρά εκπαιδευόμενων της Σχολής Πυροσβεστικής Ακαδημίας Πτολεμαΐδας, είδηση που δημοσίευσε το **Kozan.gr **και το σημερινό ρεπορτάζ του «Πτολεμαίου» επιβεβαιώνει πως γίνονται συζητήσεις για το εν λόγω κτίριο, κατά πληροφορίες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στις 10 του μηνός πρέπει να έρθουν στη Σχολή οι νεοσύλλεκτοι που ολοκλήρωσαν την στρατιωτική τους θητεία στην Αυλώνα. Λόγω του covid-19, όμως και με βάση τα πρωτόκολλα που έχουν βγει από τις αρμόδιες αρχές, σε κάθε θάλαμο δεν μπορούν να είναι πάνω από 4 άτομα, αντί για 10 όπως ήταν μέχρι σήμερα, σε σύνολο 300 εκπαιδευόμενων.

Κλιμάκιο των αρμόδιων φορέων έκανε αυτοψία στον χώρο της πρώην Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας στο Τσοτύλι και φαίνεται πως οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική, με την παράδοση των τελικών εισηγήσεων.

[..]