Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη πρώτη φορά για το έτος 2021 η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Π.Ε. Κοζάνης για διάφορα θέματα που αφορούν γενικά τους συνταξιούχους της περιοχής μας αλλά και γενικά της Δυτικής Μακεδονίας.

Για την περιοχή Κοζάνης και για όλη την Δυτική Μακεδονία απαιτούμε:

  1. Να επαναλειτουργήσουν όλες οι δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια στα νοσοκομεία Κοζάνης, Γρεβενών, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, το Κέντρο Αποκατάστασης Αμυνταίου και Άργους Ορεστικού. Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

  2. Να στελεχωθεί πλήρως η ΜΕΘ Κοζάνης. Δημιουργία Αιμοδυναμικού κέντρου και σχεδιασμός για τριτοβάθμια δομή στην περιοχή.

  3. Να στελεχωθούν όλες οι δομές ΠΦΥ και να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση, με έμφαση την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.

  4. Όχι στο σχέδιο απολιγνιτοποίησης. Όχι στο κλείσιμο μονάδων και ορυχείων καμία παράδοση του ορυκτού πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

  5. Αγώνας ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε, ρεύμα και τηλεθέρμανση φθηνά για το λαό.

  6. Όχι στην καρκινογόνο καύση απορριμμάτων και στην δημιουργία ΧΥΤΕΑ Αμιάντου στην περιοχή μας (Μικρόβαλτο).

  7. Όχι στην ανεξέλικτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών και φωτοβολταικών στην περιοχή

  8. Να προχωρήσει το αρδευτικό της βόρειας ζώνης Πολυφύτου.

  9. Να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα της γέφυρας του Πολυφύτου με στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας σε συνεργασία με τα εγχώρια πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Για την Συντονιστική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

ΧΡΗΣΤΟΣ ΨΑΛΛΙΔΑΣ

ΙΚΑ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ - ΟΑΕΕ ΚΟΖΑΝΗΣ – Ι ΚΑ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΤΣΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΑΣΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ – ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ – ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ – ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ