Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας, ο Σύλλογός και σύσσωμος ο κόσμος των γυμναστηρίων μετά την αποκάλυψη ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα για την περιοχή μας είναι λανθασμένα, ζητάμε απαντήσεις και απαιτούμε άμεσα εξηγήσεις.

Το ερώτημα που τίθεται είναι σαφές. Πόσες φορές συνολικά στο παρελθόν έχει συμβεί αυτό;

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν με βάση τα ασαφή στοιχεία αυτά, έδωσαν μία ψευδή εικόνα για τη διασπορά του ιού στην περιοχή μας και ζημίωσαν στο έπακρον τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης που βιώνουν αυστηρό lockdown από τον Οκτώβρη μέχρι και σήμερα.

Κανείς λοιπόν δεν αναρωτήθηκε γιατί η Κοζάνη βρίσκεται στο κόκκινο εδώ και τρείς μήνες, κανείς από τους αρμόδιους που όλοι τώρα δηλώνουν αναρμόδιοι δεν ζήτησαν να ληφθούν υπόψιν τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά στοιχεία της περιοχής ώστε να ληφθούν στοχευμένα μέτρα.

Η εύκολη λύση: Αυστηρό lockdown..

Ζητάμε άμεσα την παρέμβαση εισαγγελέα για να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει, όπως ορίζει ο νόμος σε ένα κράτος δικαίου.

Ζητάμε άμεσα την άρση των αυστηρών μέτρων που κρατούν τις επιχειρήσεις μας ομήρους σε μια ψευδή επιδημιολογική κατάσταση.

Ζητάμε την άμεση επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, που όλο αυτό το διάστημα έμειναν ερμητικά κλειστά καθώς δεν μπορούσαν να παρέχουν υπηρεσίες με καμία εναλλακτική μορφή (click away, take away, delivery κλπ).

Να λειτουργήσουν ξανά με βάση τους κανονισμούς και τα τ.μ. ανά αθλούμενο (10) που επιβλήθηκαν κατά την πανδημία από την πολιτεία. Ας μην ξεχνάμε οτι τα σχολεία άνοιξαν με 24 μαθητές σε τάξεις των 30 τ.μ.

Οι χώροι άσκησης είναι πυλώνες της ΥΓΕΙΑΣ των συμπολιτών μας.

Εγγυόμαστε με υπευθυνότητα την πλήρη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και ζητάμε επιτέλους την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα που έχουμε θέσει επανειλημμένα σε τοπικούς φορείς και την κυβέρνηση.