Συγκέντρωση πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης το ΠΑΜΕ στην Πτολεμαϊδα. Η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης με ομιλητή τον Πέτρο Ταταρίδη, στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και φορείς, σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε αρχικά στην δίκη της Χρυσής Αυγής, λέγοντας: "Το ξέσπασμα του λαού και της νεολαίας για την καταδίκη του φασισμού, της ναζιστικής φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είναι μία ακόμα απόδειξη για την τεράστια δύναμη των εργαζομένων του λαού και της νεολαίας. Αυτό το ξέσπασμα με τη μεγαλειώδη συμμετοχή είναι η πραγματική ετυμηγορία για να μπει ο φασισμός και οι νεοναζί στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας".

Στην συνέχεια είπε για την κλιμάκωση της κρατικής καταστολής: "Η κρατική καταστολή δυναμώνει με νέα μέσα, χημικά, αύρες νερού και νέους νόμους που επιχειρούν να βάλουν πρόσθετα εμπόδια στην συνδικαλιστική και κοινωνική δράση. Οι αντιλαϊκοί νόμοι ψηφίζονται ο ένας πίσω από τον άλλο για να φορτώσουν τα βάρη της νέας καπιταλιστικής κρίσης ξανά στο λαό"

Για τα λαϊκά δικαιώματα είπε: "Όλα όσα ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια μας έδωσαν πολύτιμα διδάγματα για να καθορίσουμε την σημερινή μας στάση. Δεν οδηγεί πουθενά η σιωπηρή απεμπόληση των δικαιωμάτων στην υγεία, την παιδεία, στην κοινωνική ασφάλιση, τη σύνταξη, στο εισόδημα, στους όρους της δουλειάς. Είναι αδιέξοδη η διαρκής μείωση των απαιτήσεων από τη ζωή μας. Η δίψα για κέρδη που έχουν οι πλουτοκράτες είναι ακόρεστη. Οι θυσίες για τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων δεν πιάνουν ποτέ τόπο. Τόπο πιάνουν μόνο οι μαζικοί, οργανωμένοι, αποφασισμένοι για τη νίκη αγώνες"

Στην συνέχεια τόνισε για ζήτημα της απολιγνιτοποίησης: "Να πάρει το μήνυμα η κυβέρνηση ότι ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας δεν συμφωνεί με το κλείσιμο σταθμών και ορυχείων. Η κυβέρνηση στέλνει για ακόμα μια φορά τον διορισμένο επίτροπό της στην περιοχή μας, στα πλαίσια μιας δήθεν διαβούλευσης για το Master Plan προκειμένου να αποσπάσει την συναίνεση των εργαζομένων και του λαού στο σχέδιο - ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ για τη Δυτική Μακεδονία. Ένα σχέδιο που αποτελεί εξειδίκευση της στρατηγικής της ΕΕ για τη λεγόμενη πράσινη οικονομία με την οποία συντάσσονται ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ και το οποίο εξασφαλίζει αφενός τεράστια κερδοφορία για τους επιχειρηματικούς ομίλους, αφετέρου θα προκαλέσει χιλιάδες απολύσεις, φτώχεια και μαρασμό της περιοχής μας"

Κλείνοντας, διατύπωσε τα αιτήματα των ταξικών συνδικάτων:

  • Να μη κλείσει κανένας σταθμός και ορυχείο
  • Ρεύμα φθηνό για το λαό, καμία διακοπή ρεύματος σε εργατική-λαϊκή οικογένεια. Ούτε μια μέρα χωρίς θέρμανση. Μείωση στα τιμολόγια λαϊκής κατανάλωσης
  • Λέμε όχι στις απολύσεις. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση του δουλεμπορίου
  • Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε απόσπασμα της ομιλίας