«Σε περίπτωση κρούσματος και σε περίπτωσης έξαρσης της πανδημίας σε μια περιοχή, το υπουργείο είναι έτοιμο να εφαρμόσει την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία όταν και αν κριθεί απαραίτητο», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για ένα σχεδιασμό με χωριστά διαλείμματα. «Αν έχουμε ένα κρούσμα δεν θα κλείσει όλο το σχολείο, αλλά συγκεκριμένα τμήματα» δήλωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, αιτιολογώντας ότι θα υπάρχει ένα σύστημα κλειστών ομάδων με διαφορετικά διαλείμματα για να μην υπάρξει διασπορά. Αναφορικά με το εμβόλιο ο Σύψας είπε πως «ο κόσμος να μην έχει πολύ μεγάλες προσδοκίες για το εμβόλιο».

Η έναρξη των σχολικών μονάδων έχει προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου επανέλαβε σε δηλώσεις της στο Mega η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υπογραμμίζοντας ότι υπήρξε ομόφωνη εισήγηση από τους ειδικούς για την παραπάνω απόφαση με «όλους τους μαθητές στην τάξη αλλά με μέτρα ασφαλείας». Ο προγραμματισμός είναι η επαναλειτουργία όλων των σχολικών δομών, είπε.

Σε ερώτηση για το ποιος θα προμηθεύει τις μάσκες, η Κεραμέως στην ουσία δεν απάντησε στο ερώτημα, υπογραμμίζοντας μόνο ότι η οδηγία υποχρεωτικής μάσκας αφορά και άλλους χώρους όπως τα ΜΜΜ.

«Ο ΕΟΔΥ θα επικαιροποιήσει τις οδηγίες που θα αποφασιστούν και θα πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια της παρουσίας στον σχολικό χώρο, ενώ θα βγουν και ειδικές οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας».

[..]

Όσον αφορά τη λειτουργία των Πανεπιστημίων, η Κεραμέως τόνισε ότι «τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο τρόπος λειτουργίας, και ότι η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα γίνει όπως και αυτή του Ιουνίου, είτε δια ζώσης είτε από απόσταση».

[..]