Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 29 Αυγούστου, το τουρνουά μπάσκετ 3on3 στους εξωτερικούς χώρους του ΔΑΚ (Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου) Πτολεμαΐδας.

Μία πρωτοβουλία που πάρθηκε στο πλαίσιο διεκδίκησης δημόσιων χώρων σε μία ακόμη «τσιμεντούπολη» όπου οι αθλητικές, πολιτιστικές υποδομές και οι χώροι πρασίνου είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.

Η συμμετοχή τόσο των ομάδων όσο και του κόσμου που ήρθε να παρακολουθήσει ήταν καθοριστική, καθώς το ίδιο το σύνθημα του τουρνουά καλούσε τις νέες και τους νέους να πάρουν μέρος μεταφέροντας το μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης, μέσα από το κάθε καλάθι που έβαζαν, ότι «Ο Αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια για λίγους, αλλά δικαίωμα για όλους».

Στα πλαίσια αυτά οι Οργανώσεις Πτολεμαΐδας της ΚΝΕ ήδη από τον Ιούνη έχουν προχωρήσει σε καμπάνια συλλογής υπογραφών, καλώντας τη νεολαία της περιοχής, για να δημιουργηθεί ένας χώρος για Skate Park.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δραστηριότητας τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των συμμετεχόντων στο τουρνουά, αλλά και του κόσμου που παρακολουθούσε στις κερκίδες.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στις 2 Σεπτέμβρη στο «Πέτρινο» Δημοτικό Σχολείο στις 19.00.