Δύσκολη και επιβαρυμένη είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κομμωτές και οι κουρείς στην Πτολεμαΐδα, καθώς, με κλειστά κομμωτήρια από τον Οκτώβριο του 2020, ένας μεγάλος αριθμός επαγγελματιών αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα και το σοβαρό ενδεχόμενο ορισμένοι να μην επιστρέψουν στις επιχειρήσεις τους.

Η αδυναμία τους να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή λογαριασμών αλλά και των καθημερινών, τρεχουσών υποχρεώσεων τους έχει προκαλέσει αγανάκτηση, οργή και θυμό, δηλώνει η πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων-Κομμωτών Πτολεμαΐδας, Αφροδίτη Βασταρούχα. Κρίνει ως μη ουσιαστικά τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, που, όπως λέει, θα έπρεπε να σκύψει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα προβλήματα της περιοχής, η οποία είναι διπλά πληττόμενη, επειδή «με κλειστά μαγαζιά δε μπορεί να αποπληρωθεί τίποτε από αυτά που ζητά η κυβέρνηση».

Η κ. Βασταρούχα υπογραμμίζει το μείζον πρόβλημα του αθέμιτου ανταγωνισμού που «άνθισε» στην περίοδο της καραντίνας από επαγγελματίες και μη συναδέλφους της οι οποίοι παρέχουν κατ’ οίκον υπηρεσίες, και τονίζει πως «υπάρχει κίνδυνος όταν ανοίξουμε και πάλι τα καταστήματά μας κάποιοι να μη μπορούν».