Ψήφισμα για το υπό κατάρτιση Νομοσχέδιο, που αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενέκρινε ομόφωνα, στη χθεσινοβραδινή μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση του, το Συμβούλιο Κοινότητας Πτολεμαΐδας αντιδρώντας στον τρόπο, που προγραμματίζεται η αλλαγή χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους Πολίτες, Αυτοδιοικητικούς, τη Δημόσια Διοίκηση.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, που θα αποσταλεί στους βουλευτές του Ν. Κοζάνης και στο Υπουργείο Εσωτερικών, η κατάργηση των Κοινοτήτων, οι συγχωνεύσεις τους και η συγκέντρωση αρμοδιοτήτων στις έδρες των Δήμων θα ερημώσει τα χωριά και θα υποβαθμίσει περαιτέρω τη ζωή των κατοίκων στην Επαρχία δημιουργώντας πολίτες δύο ταχυτήτων ενώ η απομάκρυνση από τον Ευρωπαϊκό χάρτη Τοπικής Αυτονομίας, με την επαναφορά του συγκεντρωτικού συστήματος Αυτοδιοίκησης, θα δώσει τη χαριστική βολή.

Το Συμβούλιο Κοινότητας Πτολεμαϊδας ζητά από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών:

  1. Συμμετοχή της Τ Α στη διαμόρφωση του Νομοσχεδίου
  2. Αποφασιστικές αρμοδιότητες και πόρους για τις Κοινότητες
  3. Ανεξάρτητη κάλπη για την ανάδειξη των Συμβουλίων Κοινότητας 4. Ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των επιπέδων της Αυτοδιοίκησης.

Οι αποφάσεις (ψήφισμα) θα κατατεθούν και στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, προκειμένου να εκδώσει αντίστοιχο ψήφισμα υποστήριξης του θεσμού των Κοινοτήτων.