Προβλήματα, μικρότερης αλλά και μεγαλύτερης, έκτασης, έφερε το περασμένο χρονικό διάστημα η κακοκαιρία ΜΗΔΕΙΑ και σε καλλιέργειες της Εορδαίας.

Στους Πύργους Εορδαίας ο πρόεδρος Δημήτριος Σαμπακίδης σημειώνει πως υπάρχει πρόβλημα, ωστόσο επειδή οι καλλιέργειες είναι στο πρώιμο στάδιο της ανθοφορίας, μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν για την έκτασή του. Με βάση την εμπειρία των καλλιεργητών, ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, διαπιστώνεται πρόβλημα σε καλλιέργειες ροδακίνων και νεκταρινιών, για αυτό και έγιναν οι κινήσεις προς τον ΕΛΓΑ.

Σε ό,τι αφορά τα κεράσια, ο ίδιος σημειώνει πως δεν είναι στο στάδιο ανθοφορίας, μάλιστα είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο ανθοφορίας, για αυτό και δεν προβλέπεται κάτι.

Επίσης, μιλώντας για το ίδιο θέμα με τον πρόεδρο του Μεσοβούνου Παύλο Παραστατίδη, ερωτηθείς πόσο έχει πλήξει η «Μήδεια» τους καλλιεργητές της περιοχής, τόνισε πως η κακοκαιρία έπληξε καλλιέργειες κερασιών, αλλά αυτή την περίοδο βρίσκονται σε προανθικό στάδιο, που σημαίνει ότι δεν προβλέπονται αποζημιώσεις. Ωστόσο, όπως του μεταφέρουν οι καλλιεργητές, υπάρχει ζημιές από ποικιλίες καλλιεργειών.

[..]