Πρόταση, ύστερα από είκοσι χρόνια, για τη μετακίνηση του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Πτολεμαΐδας και τη στέγασή του στις εγκαταστάσεις πίσω από την Πυροσβεστική Υπηρεσία υπέβαλε ο Δήμος Εορδαίας στη *Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου οι μαθητές να λειτουργούν σε έναν χώρο αντάξιο των προσδοκιών τους και της υψηλής αποστολής της εκπαίδευσης.

Τα παραπάνω ελέχθησαν από τον δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά, στη συνάντηση, παρουσία της αντιδημάρχου Παιδείας Ζαφειρουλας Σεβαστού, που είχε χθες το πρωί με εκπρόσωπους των μαθητών στα υπό κατάληψη σχολεία - τα τρία Γενικά Λύκεια και το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο, ενώ το 1ο ΕΠΑΛ είναι σε κατάληψη αλλά δεν έστειλε εκπροσώπους - διεκδικώντας την επίλυση των αιτημάτων τους, με την κ. Σεβαστού να αναγνωρίζει τον δίκαιο αγώνα τους «αρκεί να διεξάγεται με σεβασμό και αξιοπρέπεια στον συνάνθρωπο και κατ’ επέκτασιν στη Δημόσια περιουσία».

Υπό κατάληψη συνεχίζουν να βρίσκονται για ακόμη μια ημέρα το 1ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, 2ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, 3ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, 1ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας και το Γυμνάσιο Εμπορίου – Αναρράχης.