Ο λογοτεχνικός λόγος είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την πνευματική παράδοση του ελληνικού πολιτισμού. Αν και τα τελευταία χρόνια μοιάζει να έχει τεθεί στο περιθώριο, ωστόσο ως Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης πιστεύουμε ότι υπάρχει μια λανθάνουσα λογοτεχνική δυναμική στους μαθητές μας, η οποία καλλιεργείται συστηματικά και αθόρυβα από τους φιλολόγους των σχολείων μας. Η μαθητική ποιητική ανθολογία ΕΦΗΒΟΙ ΣΤΙΧΟΙ, η οποία εκδόθηκε και παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τον Δεκέμβριο του 2019 το απέδειξε περίτρανα.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης συνεχίζει αυτή την προσπάθεια και φέτος, θέλοντας να αφουγκραστεί και να αναδείξει αυτή τη λογοτεχνική δυναμική των μαθητών μας στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην τοπική κοινωνία, ώστε να δώσει λόγο και φωνή στις ευαισθησίες τους. Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης επιμελείται μια συλλογή διηγημάτων μαθητών/-τριών των ημερήσιων Γυμνασίων και Λυκείων της Π.Ε. Κοζάνης. Η συλλογή διηγημάτων θα εκδοθεί και θα κυκλοφορήσει σε όλη την Ελλάδα ηλεκτρονικά, ενώ θα εκδοθεί και σε έντυπη μορφή. Στο τέλος της χρονιάς, τα διηγήματα της συλλογής θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση από τους ίδιους τους μαθητές. Τη συλλογή θα επιμεληθούν φιλόλογοι-λογοτέχνες, μέλη του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης.

Καλούνται, λοιπόν, οι συνάδελφοι φιλόλογοι των σχολείων να ενημερώσουν και να παρακινήσουν τους μαθητές για τη συγκεκριμένη δράση, να επιλέξουν και να συγκεντρώσουν διηγήματά τους με έκταση ως 1.000 λέξεις και να τα αποστείλουν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συνδέσμου: sfkozanis@gmail.com. Για λόγους οικονομίας ας αποσταλεί 1 διήγημα από κάθε μαθητή.

Ας δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας ν’ ανασάνουν δημιουργικά και να εκφράσουν μέσα από τις πρωτότυπες ιστορίες τους όλα αυτά που φωλιάζουν μέσα τους. Αξίζει.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μη διστάσετε να απευθυνθείτε στα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων, είτε απευθείας είτε μέσω των εκπροσώπων μας.