«Δραματικές» χαρακτήρισε τις επιπτώσεις για το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, ο Πρύτανης του Ιδρύματος, Θεόδωρος Θεοδουλίδης, οι οποίες και θα προκύψουν εάν επιβληθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως ο ίδιος περιέγραφε στην διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδουλίδης η ψήφιση του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, με το οποίο καθορίζεται η «Βάση Εισαγωγής» των φοιτητών στις σχολές επιλογής τους, θα πλήξει 10 από τα 22 τμήματα με τον αριθμό των εισακτέων να μειώνεται ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να μην είναι βιώσιμα και πιθανότατα να κλείσουν. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου επεσήμανε ακόμα ότι θα πληγούν κυρίως η πόλη της Κοζάνης αλλά και των Γρεβενών, καθώς από τους 1.717 φοιτητές που εισάγονται θα φτάσουν μόλις τους 453 κάνοντας λόγο για ποσοστό μείωσης της τάξης του 42%. Λιγότερες, σημείωσε θα είναι οι απώλειες για την Καστοριά, την Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου ωστόσο μετέφερε στο Σώμα τη διαβεβαίωση της Υπουργού πως θα υπάρξει μέριμνα για τα περιφερειακά ιδρύματα, εκφράζοντας την ανησυχία του παράλληλα για την βιωσιμότητα πολλών τμημάτων που απειλούνται.