Σε συνεχείς συσκέψεις βρίσκεται η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μετά και τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας για τον τρόπο λειτουργίας των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων τη νέα χρονιά.

Η προτροπή της Υπουργού, Νίκης Κεραμέως, *να πάνε τα παιδιά στις πόλεις όπου θα περάσουν ή στις σχολές που ήδη ανήκουν, μπορεί να ακούγεται εύκολη προβληματίζει όμως αρκετά την ακαδημαϊκή κοινότητα η οποία καλείται να βρει λύση για τη λειτουργία των τμημάτων και τους περιορισμούς που έχουν τεθεί.

Το θετικό για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, είναι πως η νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα ξεκινήσει στις 12 Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει χρόνος για να σχεδιαστεί το πλάνος λειτουργίας για όλες τις σχολές και τα τμήματα, ενώ πολλά θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα όταν και θα ανακοινωθούν οι βάσεις των πανελληνίων εξετάσεων.

Μια πρώτη προσέγγιση κάνει λόγο για πρόβλημα με τη σχολή Οικονομικών Επιστημών, όπου τα τμήματα είναι μεγάλα και δύσκολα θα ακολουθηθεί δια ζώσης διαδικασία, ενώ αντιθέτως στην Πολυτεχνική υπάρχει και η μία και η άλλη περίπτωση, όπου θα υπάρξουν μαθήματα τόσο δια ζώσης όσο και εξ’ αποστάσεως.

[..]