Συναγερμός έχει σημάνει και πάλι στην ΠΕ Κοζάνης, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και των θετικών νέων κρουσμάτων, που καταγράφονται καθημερινά στην περιοχή και την κατατάσσουν πλέον στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά.

Σήμερα 15 Δεκεμβρίου ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε ακόμα 69 νέες μολύνσεις στην Π.Ε Κοζάνης, γεγονός που δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στους αρμοδίους αλλά και στους φορείς, ο οποίοι αναζητούν τρόπους για να σταματήσει η διασπορά του ιού.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του άτυπου οργάνου για τον covid19, που έχει συγκροτήσει η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, προκειμένου να αναζητηθούν οι αιτίες και να ληφθούν, αν χρειαστεί επιπρόσθετα μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, επικοινώνησε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδης και τον ενημέρωσε για την κατάσταση ενώ του ζήτησε και πληροφορίες για την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και για τους τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας στην περιοχή.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε ενημέρωση από τον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ στην Δ.Μακεδονία Ιορδάνη Ρωμιόπουλο , όπως και έγινε γνωστό κατά την διάρκεια της σύσκεψης του άτυπου οργάνου.

Αυτό που επισημάνθηκε, σύμφωνα και με τον κ. Τσούμαρη είναι, ότι οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, ώστε να τηρούνται τα μέτρα στην πλειονότητά τους από όλους. Η διασπορά προκύπτει και από τους ασυμπτωματικούς, που μολύνουν τους υπόλοιπους καθώς δεν το γνωρίζουν, ενώ κάποιοι άλλοι πάλι, που έχουν συμπτώματα εξακολουθούν να πηγαίνουν στην δουλειά τους ή να συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους αναμένοντας τα αποτελέσματα των τεστ.

Απηύθυνε μάλιστα έκκληση στους πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα αυτοπροστασίας και να μην εκτίθενται, αποφεύγοντας τις επαφές. Έκανε παράλληλα αναφορά στις 2 τοπικές κοινότητες Λυγερής Κοζάνης και Φούφα Εορδαίας, που τις τελευταίες ημέρες υπάρχει πρόβλημα διασποράς του ιού και νοσούν ή φέρουν συμπτώματα έως και 30 άτομα.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα υγείας στο Δήμο Κοζάνης, Αναστάσιο Σιδηρά, αρκετές είναι οι εστίες, που εντοπίζονται το τελευταίο διάστημα, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα. Τόνισε μάλιστα, ότι στις προθέσεις του Δήμου Κοζάνης και του ίδιου είναι να υπάρξει η δυνατότητα να γίνουν τεστ στους κατοίκους της περιοχής και κυρίως κάποιων τοπικών διαμερισμάτων όπως η Λυγερή Κοζάνης, που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα διασποράς του κορονοϊού και θετικών κρουσμάτων, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, φορείς και αρμοδίους.

Ο κ.Σιδηράς σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ότι «θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι έρχονται σε επαφή με θετικά κρούσματα, να μην κυκλοφορούν και να παραμένουν στο σπίτι, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα, ενημερώνοντας με την σειρά τους τις επαφές τους.» Μάλιστα δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει, πως, «δεν είναι στιγματισμός να έχει κάποιος τον ιό και θα πρέπει να το γνωστοποιεί ώστε να προστατέψει τους γύρω του.»