Τα κλειδιά και τις άδειες των καταστημάτων τους, παραδίδουν την ερχόμενη εβδομάδα την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι επιχειρηματίες της εστίασης από την Κοζάνη, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Σωματείου Εστίασης Κοζάνης «Ερμής».

Η συνεδρίαση έγινε σε βαρύ κλίμα, με τους καταστηματάρχες να μεταφέρουν οργή και αγανάκτηση για την παράταση του lock down στην Π.Ε. Κοζάνης, ενώ μετά και τις σημερινές πληροφορίες για το ολικό κλείσιμο της εστίασης τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα.

Το Σωματείο έβγαλε αφίσα, στην οποία αποτυπώνεται η κατάσταση του κλάδου και απευθύνει και ένα σκληρό μήνυμα στους τοπικούς φορείς για «ανυπαρξία».

«Η αφίσα που βγάλαμε ως Σωματείο είναι μια κίνηση διαμαρτυρίας γιατί μέχρι σήμερα δεν είχαμε καθόλου στήριξη» αναφέρει στο «Χρόνο» ο Αλέκος Βουτυρής, αντιπρόεδρος του «Ερμή».

«Εδώ και πολύ καιρό έχουμε παρατήσει τις δουλειές μας και έχουμε κάνει μια σειρά από αιτήματα, τα οποία πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων. Δεν γίνεται να μην ξέρουν οι βουλευτές και να μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ ότι θα κλείσουμε. Δεν υπήρχε καμιά ενημέρωση ενώ στα Γιάννενα και στις Σέρρες υπήρχε ενημέρωση από τους τοπικούς φορείς και δόθηκε προθεσμία 2 ημερών. Εκεί υπήρχε ένα περιθώριο να κάνουν τα καταστήματα ένα προγραμματισμό για τις προμήθειες, σε αντίθεση με μας. Για ένα εστιατόριο αυτό μπορεί να σημαίνει χιλιάδες ευρώ. Δεν έχουμε να ζητήσουμε κάτι άλλο από τους βουλευτές παρά μόνο θέλουμε με την αφίσα να αντιληφθεί ο κόσμος την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε».