«Οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου της πρώην ΑΕΒΑΛ στην Πτολεμαϊδα, μπορούν να αποτελέσουν ζωτικό χώρο ανάπτυξης της περιοχής, με την ανέγερση και λειτουργία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας και την αξιοποίηση μεγάλου τμήματος του χώρου, για την υποδοχή επενδύσεων», τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του, στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς.

Η επιλογή του χώρου στο ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας (Πρώην Εργοστάσιο ΑΕΒΑΛ) από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου, για την ανέγερση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, καθιστά την Πτολεμαϊδα σε Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Δυτ. Μακεδονίας και της ευρύτερης περιοχής και όπως υπογράμμισε σε σχετική ερώτηση ο κ. Πλακεντάς «αυτό δεν απεμπολεί τον στόχο και τις ενέργειες που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού που υπήρχε, για την ίδρυση και λειτουργία στην πρώην ΑΕΒΑΛ, του Εθνικού Πάρκου Πολιτικής Προστασίας και Σχολής εκπαίδευσης, με διεθνείς προδιαγραφές και πρότυπα».

Σε ότι αφορά την συνολικότερη αξιοποίηση του χώρου της πρώην ΑΕΒΑΛ που είναι στην κυριότητα του Δήμου Εορδαίας, ο κ. Πλακεντάς έκανε γνωστό ότι «η δημοτική αρχή προετοιμάζεται να προχωρήσει σε σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος, για την αναζήτηση και την διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου, όπου μετά από τις απαιτούμενες εργασίες και ενέργειες, θα είναι έτοιμος να υποδεχθεί επενδύσεις και δραστηριότητες στην περιοχή».

[..]