Ο Γιώργος Ζαχαριάδης αφιέρωσε τον αγώνα του στους κατοίκους. Στη διαδρομή του πέρασε από την Ερμακιά, τον Πτελεώνα, τη Σπηλιά, το Καρυοχώρι, τον Άγιο Χριστόφορο, το Ανατολικό, τα Κομνηνά, το Μεσόβουνο, τους Πύργους και το μνημείο Ποντίων. Μια ιδιαίτερη διαδρομή, αφορμή για την οποία στάθηκε η πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ αντί του μαραθωνίου της Αθήνας για το 2020 που ματαιώθηκε, να τρέξει ο καθένας στην περιοχή του, είτε τα 10 χλμ ή και τον μαραθώνιο για τα 42 χλμ.

Η διαδρομή όμως που θα επιλέξει ο καθένας, σε όποιο μέρος θέλει, θα καταγραφεί μέσω των site, καταγράφοντας τον ρυθμό που τρέχει ο καθένας, τη διαδρομή και τον χρόνο. Επειδή ο μαραθώνιος ήταν στις 8 Νοεμβρίου, δίνεται το δικαίωμα να τρέξει όποιος θέλει μέχρι τις 20/11. Αυτό το διάστημα μπορούμε να τρέξει κανείς όσες φορές θέλει και ο καλύτερος χρόνος να αποσταλεί στο ΣΕΓΑΣ.

Ο ίδιος, το 2018 είχε προτείνει να γίνει ένας μαραθώνιος στη περιοχή μας, ο μαραθώνιος των μαρτυρικών χωριών, όταν η πολιτεία αναγνώρισε σαν μαρτυρικό χωριό και την Ερμακιά μαζί με το Μεσόβουνο και τους Πύργους. Μάλιστα, είχε κάνει τότε μια διαδρομή, είχε ενημερώσει τους προέδρους που ήταν σύμφωνοι αλλά δεν προχώρησε αυτή η σκέψη.