Στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης βρέθηκε σήμερα (14/1/2021) λίγο πριν τη μια το μεσημέρι ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, προκειμένου να υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα κορονοϊού, που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τον ΕΟΔΥ.

Ήδη η εισαγγγελία Κοζάνης έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί, αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

Χθες ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα γιατί όπως τόνισε υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες περίπου 40 κρούσματα κορονοϊού, που είχαν επιβεβαιωθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου αλλά δηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στον ΕΟΔΥ.

«Υπάρχουν μια σειρά από αναπάντητα ερωτηματικά και επειδή δεν είμαστε ούτε υγειονομικοί, ούτε ντετέκτιβ να ψάξουμε να βρούμε αυτά τα ερωτήματα, απευθυνθήκαμε στην αρμόδια υπηρεσία του κράτους, στη δικαιοσύνη, προκειμένου να γίνει αυτό. Διαχρονικά, θα έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, στους ανθρώπους που το απαρτίζουν γιατί θεωρούμε ότι κάνουν εξαιρετική δουλειά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Π. Πλακεντάς μετά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης.