Ο κορωνοϊός είναι το τελευταίο, από τα αίτια για το μη ξεκίνημα των έργων ανακαίνισης στο ΔΑΚ Πτολεμαΐδας. Μια ανακαίνιση που πήρε πολλές αναβολές μέσα στην προηγούμενη χρονιά, και τελικά ήταν να ξεκινήσει αρχές Σεπτεμβρίου 2020. Για αυτό άλλωστε οι ομάδες άρχισαν να ψάχνουν και «στέγη» για τη νέα αγωνιστική περίοδο, κάτι που αποδείχθηκε πολύ δύσκολο.

Γραφειοκρατικά και άλλα προβλήματα όμως πήγαν την έναρξη των έργων πιο πίσω, με τις ομάδες και τον ιδιοκτήτη του κυλικείου να ειδοποιούνται πως πρέπει μέχρι τις 18 Οκτωβρίου να αδειάσουν τα πάντα αφού την επομένη θα άρχιζαν τα έργα. Ο καιρός πέρασε αλλά καμία εργασία δεν ξεκίνησε, με την ημερομηνία έναρξης των εργασιών να είναι ένα μυστήριο. Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Νίκος Φουρκιώτης σε ερώτηση του «Π» την προηγούμενη εβδομάδα, δήλωσε πως τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί και πλέον ο εργολάβος μπορεί να ξεκινήσει τις εργασίες.

Έλα όμως που ένα νέο πρόβλημα δημιουργήθηκε, αυτή τη φορά με το συνεργείο κλιματισμού που συνεργάζεται με τον εργολάβο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, η τελευταία εξέλιξη είναι ότι ο εργολάβος δεν ξεκινάει τα έργα αφού το συνεργείο που είχε αναλάβει τον κλιματισμό έχει «βγάλει» όλο το προσωπικό σε αναστολή εργασίας λόγω COVID-19, και δεν μπορεί να ξεκινήσει τις δουλειές μιας και όπως επικαλείται, «δεν έχει εργάτες». Αυτό συνεπάγεται ότι μετατίθεται τεχνητά η έναρξη των εργασιών, ίσως και μετά τη λήξη του lockdown.

[..]