Η έγκριση προ ημερών του 5ετούς επενδυτικού προγράμματος της Δημόσιας Επιχείρισης Δικτύων Διανομής Αερίου ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση συνολικών επενδύσεων που ξεπερνούν τα 220 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής σε 6 Περιφέρειες της χώρας. Το αμέσως επόμενο διάστημα σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης της εταιρείας που ανήκει στην ΔΕΠΑ Δικτύων αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί για τα πρώτα έργα που θα αφορούν στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας. Συνολικά αναμένεται να κατασκευαστούν 1830 χιλιόμετρα δικτύου διανομής και θα συνδεθούν πάνω από 57 χιλιάδες καταναλωτές από όλες τις κατηγορίες.

[..]

Οι πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας στις οποίες θα αναπτυχθεί δίκτυο φυσικού αερίου μέχρι το 2024 είναι:Καστοριά, Γρεβενά, Άργος Ορεστικού, Μανιάκοι.Συνολικά θα κατασκευαστούν 15 χιλιόμετρα δικτύου μέσης πίεσης σε Καστοριά (7,5) και Άργος Ορεστικού (7,5) και 138 χιλιόμετρα δικτύου χαμηλής πίεσης ως εξής: 53 στην Καστοριά, 37 στο Άργος Ορεστικού, 36 στα Γρεβενά και 12 στους Μανιάκους. Στα δίκτυα αυτά, εκτιμάται ότι θα συνδεθούν 2.244 οικιακοί, 560 εμπορικοί και 4 βιομηχανικοί νέοι τελικοί πελάτες. Το συνολικό κόστος των επενδύσεων προβλέπεται να ανέλθει σε 18,62 εκατ. ευρώ.

Ακόμη στη Φλώρινα θα κατασκευαστούν 40,4 χιλιόμετρα δικτύου μέσης πίεσης και 70 χιλιόμετρα χαμηλής πίεσης στα οποία αναμένεται να συνδεθούν 234 οικιακοί, 104 εμπορικοί νέοι τελικοί πελάτες. Το προβλεπόμενο κόστος είναι 17,44 εκατ. ευρώ.

[..]