Βουτιά στη ζήτηση κοντά στο 90% έχουν τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Νομού Κοζάνης, μιας και η συγκυρία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει κατά πολύ τις μετακινήσεις. Το lockdown ανέστειλε πολλά δρομολόγια το προηγούμενο διάστημα, ενώ η ζήτηση του κόσμου είναι εξαιρετικά μειωμένη για αρκετούς προορισμούς. Την ίδια στιγμή τα λεωφορεία φεύγουν με μειωμένη πληρότητα, τη στιγμή που τα έξοδα των επαγγελματιών τρέχουν.

Μάλιστα, τρία δρομολόγια την ημέρα φεύγουν σήμερα για Θεσσαλονίκη, ενώ πλέον αυξάνεται η ζήτηση του κόσμου για Αθήνα, όπου αποφασίστηκε να γίνουν δρομολόγια (σήμερα Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή). Επίσης, ξεκίνησε η ζήτηση για Λάρισα, αλλά και Ιωάννινα, ωστόσο όπως λένε τα ΚΤΕΛ, θα πρέπει να αυξηθεί η ζήτηση για να μπουν τα εν λόγω δρομολόγια.

Ερωτηθείς σχετικά με την άρση του περιορισμού μετακινήσεων από νομό σε νομό, ο αντιπρόεδρος των ΚΤΕΛ Νικόλαος Λάμπρου απαντάει ξεκάθαρα: «Δεν ισχύει ο περιορισμός των μετακινήσεων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να πάει ο καθένας όπου θέλει, για διασκέδαση π.χ. Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει για Θεσσαλονίκη και σε έλεγχο που θα του γίνει στα διόδια, αν διαπιστωθεί ότι πάει για διασκέδαση να τον γυρίσουν πίσω». Μάλιστα, για να εκδοθεί εισιτήριο από τα ΚΤΕΛ θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να έχει θα δικαιολογητικά μετακίνησης.

Η απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό θα οδηγήσει τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ στο να επιστρέψει κάποια δρομολόγια, όπως λ.χ. στον όμορο νομό Καστοριάς, με τον κ. Λάμπρου, πάντως, να τονίζει πως αν και το δρομολόγιο θα μπει, δεν υπάρχει ζήτηση! Μάλιστα το δεύτερο lockdown επηρέασε σημαντικά τα δρομολόγια, και από Πτολεμαΐδα και από Κοζάνη.

[..]