Σαράντα δευτερόλεπτα αφιέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς για την Εορδαία.. Σαράντα δευτερόλεπτα για να διαβάσει ψυχρά από το χαρτί του, χωρίς κανένα συναίσθημα, ότι «…αντιλαμβανόμαστε την απόλυτη κατανοητή κόπωση, που αισθάνεται ο λαός της περιοχής, μετά από τόσες εβδομάδες εγκλεισμού…».

Όχι κ. Χαρδαλιά δεν την αντιλαμβάνεστε. Και δεν την αντιλαμβάνεται μαζί σας, ούτε ο κ. Μητσοτάκης δυστυχώς. Γιατί αν την αντιλαμβανόσασταν, θα κάνατε και κάτι. Δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτε για την περιοχή. Ούτε συνεχή tests, ούτε αραίωση των τμημάτων στα σχολεία, ούτε κάτι ειδικό για τα σχολεία μιας κόκκινης περιοχής, ούτε ενίσχυση των επιχειρηματιών, ούτε κάποια απαλλαγή για τις εισφορές τους. Τίποτε… απολύτως τίποτε…

Μας αντιμετωπίζετε όλο αυτό το διάστημα, των τεσσάρων μηνών, που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, ως πολίτες β΄ κατηγορίας. Είναι άλλο το κόκκινο της Αθήνας, που οι πολίτες γυρίζουν στο σπίτι τους στις εννιά, ενώ εμείς στις έξι, είναι άλλο το κόκκινο της Αθήνας που τα σχολεία της είναι κλειστά, ενώ τα δικά μας ανοικτά, χωρίς κανένα μέτρο. Αυτό που κάνετε κύριοι είναι το σύστημα «τους κλειδώνουμε στην αποθήκη» κι όποιος αντέξει …

Επιπλέον κύριοι και (λιγοστές) κυρίες της κυβέρνησης, αντί να έχετε εντοπίσει, όλο αυτό το διάστημα πού οφείλεται αυτή η κατάσταση και ποιά είναι η πηγή της υπερμετάδοσης του ιού και μάλιστα να έχετε εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την περιοχή, το οποίο θα έπρεπε να λειτουργεί ήδη, εσείς ισχυρίζεστε ότι δεν γνωρίζετε την αιτία όπως ευθαρσώς δήλωσαν οι βουλευτές σας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Εορδαίας. Είναι απαράδεκτη αυτή η δήλωση όπως απαράδεκτη ήταν και η δήλωση στελέχους της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, ότι φταίνε οι πολίτες που δεν φορούν τις μάσκες και οι καταστηματάρχες που ανοίγουν κρυφά τα μαγαζιά τους. Προφανώς και δεν ισχύουν αυτά, γιατί οι δημότες της Εορδαίας τηρούν ευλαβικά τα μέτρα και φέρονται το ίδιο και καλύτερα από τους κατοίκους άλλων περιοχών.

Θα σας βοηθήσουμε, λοιπόν εμείς, μιας και εκ των πραγμάτων αποδείξατε πως δεν έχετε την ικανότητα, όχι να λύσετε, αλλά ούτε καν να εντοπίσετε το πρόβλημα. Το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι αφήσατε εσκεμμένα, ανεξέλεγκτα τα εργοστάσια στην αρχή του δεύτερου κύματος και τώρα τρέχετε πίσω από τις εξελίξεις, χωρίς να κάνετε αυξημένους ελέγχους για να εντοπίσετε τη διασπορά. Αφού λοιπόν δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση έχετε να κάνετε τρία πράγματα:

α) να βάλετε την περιοχή σε προτεραιότητα εμβολιασμού ΑΜΕΣΑ

β) να αραιώσετε τους μαθητές στις τάξεις ή και να κλείσετε τα σχολεία

γ) να ακυρώσετε τον εγκλεισμό από τις έξι, ο οποίος εντείνει τα ψυχολογικά προβλήματα και χειροτερεύει την κατάσταση, γιατί αναγκάζει τον πληθυσμό να συνωστίζεται λίγο πριν τις έξι για να προλάβει τις δουλειές του.

Και εδώ έρχεται η ευθύνη των τοπικών αρχόντων Περιφερειάρχη και Δημάρχου. Κύριοι δεν νοείται νοσοκομείο αναφοράς σε μια νόσο με βαριές πνευμονίες και να τοποθετείται σ’ αυτό Πνευμονολόγος το Νοέμβριο περίπου, εννιά μήνες από την αρχή του πρώτου κύματος και το χειρότερο, να μην υπάρχει ακόμη λοιμοξιωλόγος, τώρα που αρχίζει το τρίτο κύμα. Δεν γνωρίζουμε ποιανού αρμοδιότητα είναι η τοποθέτηση γιατρών, αλλά εσείς είστε οι τοπικοί άρχοντες και πρέπει να πιέσετε και να λύσετε το θέμα. Ας μην ξαναθυμηθούμε το μηχάνημα Μοριακής ανάλυσης, ούτως ή άλλως ήταν μια άστοχη ενέργεια από την πλευρά της Περιφέρειας και οι εξηγήσεις που δόθηκαν, ήταν ανεπαρκείς.

Ας αναφερθούμε όμως στο τελευταίο κείμενο που δημοσίευσε ο Δήμαρχος. Ναι Δήμαρχε είναι σωστή η διαπίστωση ότι καταπατάται από την κυβέρνηση το άρθρο 4 του Συντάγματος, περί ισονομίας και ισοπολιτείας των πολιτών της χώρας, αλλά εσύ δεν είσαι ένας απλός πολίτης για να κάνεις διαπιστώσεις. Εσύ Δήμαρχε πρέπει να αντιδράσεις επίσημα τόσο έντονα, που να νοιώσουν στην κυβέρνηση πως δεν πάει άλλο.

ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. Υγειονομικά ,οικονομικά, ψυχολογικά.

Εμείς, η παράταξη «ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» είμαστε παρόντες και κάνουμε πρόταση, προς τον Δήμαρχο και τις υπόλοιπες παρατάξεις, να κάνουμε μήνυση όλοι μαζί κατά παντός υπευθύνου, να ξεσηκώσουμε τον λαό και να κατεβούμε οι επικεφαλής των παρατάξεων στην Αθήνα (αν μπορούμε) για να συζητήσουμε με τους θεσμούς και να διεκδικήσουμε τα δίκαια του λαού της Εορδαίας.

Αναμένουμε.

Η κυβέρνηση έχει δείξει ότι είναι άριστη μόνο στην ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. Πρέπει μόνοι μας να διεκδικήσουμε την Άνοιξη της περιοχής μας!

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

  • Κοκκινίδης Στάθης
  • Μαυρίδου Μάρθα
  • Μωυσιάδης Στέλιος
  • Σολαχίδου Βάσω
  • Τουρτούρης Αθανάσιος