Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας (Π.Ο.Α.με.Α. ΔΜ) αποτελεί το Δευτεροβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό όργανο που στόχο έχει τη συσπείρωση και υποστήριξη των μελών-φορέων της για θέματα αναπηρίας.

Κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Ηλιαχτίδα» Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τη Κοζάνη, που αφορά στη εξέλιξη του έργου για την ίδρυση και λειτουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρία, διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η αδυναμία της πολιτείας να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες με αναπηρία.

Η ΠΟΑμεΑ ΔΜ. συμμεριζόμενη απολύτως την εύλογη ανησυχία των γονέων και κηδεμόνων αναφορικά με τη παρούσα αδυναμία αποπεράτωσης του έργου αυτού, υποστηρίζει το δίκαιο αίτημα τους και στέκεται αρωγός σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτείται για την επίτευξη των κοινών στόχων του αναπηρικού κινήματος.

Ως εκτούτου οι αρμόδιες Αρχές: Δημοτική, Περιφερειακή Αρχή και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΔΜ. μέσα από τη σωστή αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πόρων του ΕΣΠΑ, φέρουν την υποχρέωση να συνεισφέρουν στην ποιότητα ζωής των πολιτών με αναπηρία και των οικογενειών τους ολοκληρώνοντας χωρίς άλλη καθυστέρηση το εν λόγω έργο, όπως επιτάσσει τόσο το Ελληνικό Σύνταγμα όσο και η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ που ψήφησε και η χώρα μας με το νόμο 4074/2012.

Η λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης “Ένα έργο ζωής για τους γονείς των ατόμων με αναπηρία” όπως αναφέρει και ο Σύλλογος Γονέων και Kηδεμόνων ΑμεΑ «Ηλιαχτίδα».