Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης στο πλαίσιο μιας σειράς επισκέψεων στα νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας επισκέφτηκε την Τρίτη το Μποσοδάκειο. Αναφέρθηκε στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την καταπολέμηση του COVID και όχι μόνο στο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας μετά και την απόφαση της Περιφέρειας να στηρίξει τα νοσοκομεία.

Επίσης έκανε λόγο για τη διάθεση μοριακών μηχανημάτων αναλύσεων για τα κρούσματα των λοιμωδών νόσων στο Μποδοσάκειο και σε όλα τα νοσοκομεία ώστε να υπάρχει αυτονομία και να μη απευθύνονται σε άλλα εργαστήρια.

Παράλληλα λειτουργεί σε κάθε πόλη, όπως θα συμβεί σύντομα στην είσοδο της Πτολεμαΐδας μια ξεχωριστή δομή του ΕΟΔΥ για να προσέρχεται ο κόσμος και να αποσυμφορούνται τα νοσοκομεία . Θα έρθει επιπλέον προσωπικό από ΕΟΔΥ για περισσότερες κινητές μονάδες, ενώ 10.000 μοριακά τεστ θα δοθούν στο Μαμάτσειο στο κεντρικό μοριακό μηχάνημα.

«Φιλοδοξούμε με παράλληλα έργα με υποδομές διασύνδεσης της Δυτικής Μακεδονίας με όμορες περιφέρειες και όμορες χώρες να αποτελέσει το Μποδοσάκειο σημείο αναφοράς για τη δημόσια υγεία και υλοποιούμε ένα σχεδιασμό προς την κατεύθυνση αυτή. Θα ήθελα να παρακαλέσω τους συμπολίτες μας να τηρούν όλα τα μέτρα σχολαστικά γιατί βρισκόμαστε σε μα κρίσιμη καμπή της πανδημία ειδικά στην περιφέρειά μας».