Το σωματείο Φ.Σ. Εορδαϊκός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Βουλευτού Ν. Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα για να ενημερώσει και να καταθέσει τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι Σύλλογοι και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στην περιοχή της Εορδαίας εν μέσω πανδημίας.

Μεταξύ άλλων αναφερθήκαμε σε θέματα τα οποία απασχολούν τον χώρο του ποδοσφαίρου και στα οποία θα πρέπει να δοθούν λύσεις το συντομότερο δυνατόν.

  • Θα πρέπει άμεσα να επιτραπεί η λειτουργία των τμημάτων υποδομής των ερασιτεχνικών σωματείων. Οι Ακαδημίες που λειτουργούν με παιδιά έως τις ηλικίες των 17-18 ετών θα πρέπει να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους από τη στιγμή που έχει αρχίσει και εφαρμόζεται από την πολιτεία ο θεσμός των Selftest για τον προληπτικό έλεγχο του Covid19.

  • Θα πρέπει να επιτραπεί η επιστροφή των αθλητών στις ομαδικές προπονήσεις στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, με τους προβλεπόμενους στους αθλητές ελέγχους (rapid test, self test, μοριακό έλεγχο) γιατί με την απόφαση της Γ.Γ.Α. και της Ε.Π.Ο., η οποία επέτρεψε τη λειτουργία της Γ Εθνικής κατηγορίας (ερασιτεχνικός αθλητισμός), αλλά όχι αυτή των τοπικών πρωταθλημάτων, δημιούργησε άθελα αθέμητο ανταγωνισμό μεταξύ των σωματείων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

-Πρέπει με την εκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, τη νέα σαιζόν 2021-22, να υπάρχει προγραμματισμός και να επιτραπεί ποσοστό φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, αν όχι στο σύνολο τους, σε ποσοστό της χωρητικότητας αυτών. Αυτό που έχει συμβεί έως σήμερα με το άνοιγμα της δραστηριότητας των Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Γ’ Εθνική) χωρίς να επιτραπεί η είσοδος των φιλάθλων είναι καταστρεπτικό για τα ερασιτεχνικά σωματεία. Θα πρέπει να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος που επέτρεπαν εν μέσω πανδημίας, σε κλειστούς χώρους όπως οι κινηματογράφοι και τα θέατρα την είσοδο 50% επί της χωρητικότητας τους, ενώ σε ανοικτούς χώρους, όπως τα γήπεδα ποδοσφαίρου, να μην επιτρέπεται η είσοδος φιλάθλων, χωρίς με αυτή την αναφορά μας να βαλλόμαστε εναντίων των άλλων δραστηριοτήτων. Απλά θα έπρεπε η ίδια απόφαση να εφαρμοζόταν και στους ανοικτούς χώρους, όπως τα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Η συνάντηση με την κα. Βέττα έγινε σε καλό κλίμα. Εκτός των παραπάνω θεμάτων ενημερώσαμε για τις δράσεις του σωματείου το τελευταίο 12μηνο. Μεταξύ αυτών και οι συζητήσεις με τον κ. Πλακεντά, τον Δήμαρχο Εορδαίας, για τις ενέργειες που γίνονται από μέρους του αλλά και με τη συνεισφορά ορισμένων βουλευτών του Νομού Κοζάνης, ώστε η Εορδαία και η Πτολεμαΐδα να αποκτήσουν ένα νέο γήπεδο. Ζητήσαμε από τη πλευρά της να στηρίξει το συγκεκριμένο αίτημα, με όποιο τρόπο χρειαστεί, ώστε η Εορδαία να αποκτήσει ένα σημαντικό έργο το οποίο θα είναι σημείο αναφοράς αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνει με την βίαιη απολιγνιτοποίηση της περιοχής.

Ελπίζουμε να διατηρηθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας ανοικτοί και στο μέλλον ώστε να βοηθήσει ο καθένας από την πλευρά του τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και την κοινωνία της Εορδαίας!

Δ.Σ. Φ.Σ. Εορδαϊκός