Προβλήματα στην Εορδαία προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπεσαν στην περιοχή τα προηγούμενα 24ωρα. Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως σε αγροτική οδοποιία, ενώ αρκετές αγροτικές εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει.

Τα προβλήματα εντοπίζονται σε αρκετά χωριά του κάμπου της Εορδαίας, όπως την Πεντάβρυσο, στο Εμπόριο, στον οικισμό των Ρομά στην Πτολεμαΐδα, στο Καρυοχώρι, στο δρόμο της Άρδασσας.

Επίσης, υπερχείλισε το Φράγμα Μεσοβούνου, που είναι στα όριά του. Πρόβλημα στην πόλη να τονιστεί πως δεν δημιουργήθηκε, πέραν ελάχιστον περιπτώσεων.

Μιλώντας στον «Π» ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας Κοσμάς Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκάλεσε στην περιοχή της Εορδαίας.

«Εμείς σαν δήμος το επόμενο χρονικό διάστημα θα βάλουμε μηχανήματα, μόλις ανοίξει ο καιρός, προκειμένου να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των ζημιών, που υπάρχουν σε αγροτικούς δρόμους, σε γέφυρες που έχουν φερτά αντικείμενα και μπάζα. Θα γίνει γενικός καθαρισμός, όταν μπορέσουν να δουλέψουν τα μηχανήματα. Αυτό θα γίνει στο άμεσο χρονικό διάστημα και εκτιμούμε ότι σε μια εβδομάδα με δέκα ημέρες θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας».

[..]