Έξι νέα θετικά κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ στη Δυτική Μακεδονία. Δύο στην Κοζάνη, δύο στην Καστοριά και δύο στη Φλώρινα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να υπάρχουν επιπλέον τουλάχιστον 13 άτομα θετικά σε Σιάτιστα και Εράτυρα, σύμφωνα με ανάρτηση που έκαναν οι ίδιοι οι νοσούντες στα μέσα δικτύωσης και αναμένεται να προστεθούν στη λίστα που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ. Οι νέοι -κυρίως- σε ηλικία που βρέθηκαν θετικοί, κάνουν έκκληση σε όσους ήρθαν σε επαφή μαζί τους να κάνουν το τεστ, να επιδείξουν προσοχή τις επόμενες ημέρες και να αποφύγουν τις επαφές, με τους πολίτες της περιοχής.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 24-8-2020 και ώρα 10:00 πμ στο Δημαρχείο στη Σιάτιστα, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Ζευκλής Χρήστος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Τοπαλίδης Ηλίας, οι επικεφαλής των Συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου κκ. Κοσμίδης Δημήτριος, Γκερεχτές Λάζαρος και Καραμπατζιάς Μιχάλης, καθώς επίσης και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας, στα πλαίσια της αντιμετώπισης της κατάστασης που διαμορφώθηκε εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού, που εντοπίστηκαν σε περιοχές του Δήμου.

Αποφασίστηκε να ανακοινωθούν τα παρακάτω:

"Προτρέπουμε τους δημότες στην ευρύτερη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, ακόμη και στους εξωτερικούς, όταν παρατηρείται συνωστισμός πολλών ατόμων.

Την αποφυγή συναθροίσεων και τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε επαγγελματικούς – ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους.

Εφιστούμε την προσοχή στους επαγγελματίες για την αυστηρή τήρηση των μέτρων, που ισχύουν και ή δυνατόν το εθελοντικό κλείσιμο των καταστημάτων συνάθροισης κοινού (εστίασης, καφέ-μπαρ κλπ) για το διάστημα των επόμενων 10 ημερών."

Όσοι βρέθηκαν θετικοί στο τεστ του κορωνοϊού, αλλά και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός τους παρακαλούνται να συνεχίσουν να επιδεικνύουν την ίδια υπευθυνότητα, που έδειξαν μέχρι σήμερα και να περιοριστούν στο σπίτι τους."

[..]