Διαδικτυακή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την απολιγνιτοποίηση και το master plan, ζητά το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων - Π.Ε.Δ Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να του εκθέσει τις απόψεις και τις προτάσεις του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή, στο πλαίσιο της μετάβασης που έχει ήδη ξεκινήσει.

Σε επιστολή της Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας προς τον πρωθυπουργό χαρακτηρίζεται «βίαιη και άδικη» η απολιγνιτοποίηση που συντελείται με το κλείσιμο σταθμών και ορυχείων της ΔΕΗ, ενώ υπογραμμίζεται ότι «το σχέδιο μετάβασης και το προτεινόμενο master plan που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, δεν αποτελεί την επαρκή απάντηση, ούτε στην πρόκληση για δίκαιη μετάβαση, ούτε στην πρόκληση για ομαλή μετάβαση».

Οι εκπρόσωποι των Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουν, επίσης, τη δυσαρέσκειά τους για την απουσία της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού από τα συντονιστικά όργανα σχεδιασμού της κυβερνητικής επιτροπής για το σχέδιο μετάβασης -κάτι το οποίο επανέλαβε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας και δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης.