Η χρήση της μάσκας στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Εκπαιδευτικοί, γιατί και παρά την καθημερινή εκπαίδευση τους, η πλειονότητα των μαθητών δεν έχει εξοικειωθεί με τα νέα δεδομένα.

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου- Νηπιαγωγείου Γιώργος Παπαδόπουλος από τους δεκαεπτά, μόνο οι τέσσερις μαθητές μέσα στο μάθημα ανέχονται τη μάσκα για λίγη ώρα και στο πρώτο πεντάλεπτο την βγάζουν ενώ τα υπόλοιπα παιδιά δεν την αποδέχονται, ευελπιστώντας ότι με τη συνεχή προσπάθεια των ειδικών εκπαιδευτικών και ψυχολόγων ορισμένα θα αντιδράσουν στην πορεία θετικά ενώ κάποια άλλα όχι.

Τα παιδιά φοβούνται και τις μάσκες που φορούν οι εκπαιδευτικοί, κύρια εκείνους που δεν γνωρίζουν, αν και αρκετοί φορούν προσωπίδες, ενώ, με τα αντισηπτικά δεν έχουν κανένα θέμα και αντιμετωπίζουν την όλη διαδικασία σαν παιχνίδι.

Τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα στο Ειδικό Νηπιαγωγείο όπου οι μαθητές είναι μικρότεροι και προσαρμόζονται ακόμη δυσκολότερα στις νέες συνθήκες των Υγειονομικών μέτρων ενάντια στον Covid-19.