Έτοιμο να αντιμετωπίσει το νέο κύμα της πανδημίας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας είναι το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, που παραμένει νοσοκομείο αναφοράς, δήλωσε ο Διοικητής του, Σταύρος Παπασωτηρίου μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης.

Ο κ. Παπασωτηρίου τόνισε ότι το Νοσοκομείο κατάφερε να ανταποκριθεί από την πρώτη στιγμή ακόμα και σε δύσκολα περιστατικά, υπογραμμίζοντας ότι νοσηλεύτηκαν περισσότερα από 39 άτομα θετικά στον covid-19 στο πρώτο κύμα και 25 μέχρι αυτήν την στιγμή, από την έναρξη του δεύτερου κύματος, με τις ηλικίες να κυμαίνονται από 18 έως 90 ετών

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου εξήρε την προσπάθεια που κατέβαλαν «ενωμένοι σαν μια γροθιά» όπως είπε, γιατροί νοσηλευτές και διοικητικοί που κατάφεραν να ανταποκριθούν αντιμετωπίζοντας τα περιστατικά που εισήλθαν στο Μποδοσάκειο από κορονοΐό. Ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην άψογη συνεργασία των 5 υγειονομικών μονάδων στη Δυτική Μακεδονία και στην κοινή προσπάθεια απέναντι στο μέτωπο της πανδημίας.

Σήμερα το Μποδοσάκειο διαθέτει 20 κλίνες για την νοσηλεία covid-19, επίσης 6 κρεβάτια ΜΕΘ, και 2 θαλάμους αρνητικής πίεσης.

[..]