Πορεία και συγκέντρωση στο Δημαρχείο Εορδαίας, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έμποροι της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για το συνεχόμενο κλείσιμο του λιανεμπορίου.

Παραδόθηκε κοινό ψήφισμα εμπορικών συλλόγων στον δήμαρχο Εορδαίας από το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

Αμέσως μετά την επίδοση του ψηφίσματος ο κ. Πλακεντάς κατέβηκε απο το γραφείο του και μίλησε στους επμπόρους που ήταν μπροστά στο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, μίλησε στους εμπόρους και είπε μεταξύ άλλων:

Παρέλαβα το ψήφισμα που μου δόθηκε και θα το στείλω εκεί που μου ζητήθηκε. Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση σαν πόλη, σαν κοινωνία σαν Δήμος. Από τη πρώτη στιγμή είμαι σε επαφή με όλους τους φορείς αλλά και πολλούς από εσάς και συντονίζουμε κάποιες κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Βασικό πρόβλημα και αυτό που έχουμε ζητήσει από το περασμένο Δεκέμβριο είναι ότι δεν έρχεται στη περιοχή κάποιος υπεύθυνος να δει γιατί δεν πέφτει ο αριθμός των κρουσμάτων και να το διερευνήσουν. Οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση αδικεί τον τόπο και την κοινωνία. Δεν έχουμε περισσότερα κρούσματα αναλογικά με τις άλλες πόλεις που άνοιξαν.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Εορδαίας Μιχάλης Δεληκώστας τόνισε, από την πλευρά του, ότι «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την επιβίωσή μας», ζήτησε την άμεση ενίσχυση του κλάδου ώστε «να μπορέσουμε να προμηθευτούμε εμπορεύματα» καθώς και την ένταξη της περιοχής σε ειδικό καθεστώς. Εξέφρασε δε, την ελπίδα «να βγει κάτι θετικό από τη διαμαρτυρία».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην Κοζάνη

Οι έμποροι της Κοζάνης συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο Κοζάνης, όπου παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθανάσιος Δραγατσίκας έκανε λόγο για «μεγάλη αγανάκτηση στον κλάδο» και «απελπισία στον κόσμο». Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Κοζάνη είναι η μόνη ΠΕ σε όλη την Ευρώπη που για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένει με κλειστά κατάστημα», γεγονός που, όπως υπογράμμισε, «μας φέρνει σε απελπισία».

Τα καταστήματά τους άνοιξαν συμβολικά με το πέρας της διαμαρτυρίας οι έμποροι στην πόλη της Κοζάνης.