Το Συντονιστικό Εργατικών Σωματείων και Φορέων Δυτικής Μακεδονίας Ενάντια στην Απολιγνιτοποίηση, πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι, αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας ενάντια στην απολιγνιτοποίηση.

Η προσυγκέντρωση ξεκίνησε από την Πτολεμαΐδα με δεκάδες αυτοκίνητα που ενώθηκαν με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο σημείο εκκίνησης στα Κοίλα, ενώ στη συνέχεια η αυτοκινητοπομπή διέσχισε κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης με τελικό προορισμό την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Στην κεφαλή της αυτοκινητοπομπής υπήρχε αυτοκίνητο με μικροφωνική, από την οποία ακούγονταν τα συνθήματα αλλά και τα αιτήματα της κινητοποίησης.

Στην Περιφέρεια, αντιπροσωπεία παρέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα που έχουν διαμορφωθεί μέσα από τις συσκέψεις του Συντονιστικού, που γνωστοποιούσε ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στην απολιγνιτοποίηση. Οι φορείς τόνισαν ακόμη ότι «καμία δίκαιη μετάβαση δεν υπάρχει για τους χιλιάδες άνεργους της περιοχής, κανένα χωροταξικό σχέδιο δεν θα βάλει τάξη στις "άναρχες" επενδύσεις, αντίθετα θα τις προωθήσει πιο γρήγορα με φοροελαφρύνσεις για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που θα εξασφαλίζουν την εκμετάλλευση των εργατών. Αντιπαλεύουμε τα σχέδια που βάζουν σε κίνδυνο την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας, καθώς και το μέλλον των εργαζομένων και του λαού της περιοχής».

Επόμενη συνάντηση στις 11 Απρίλη με πεζοπόρο ανάβαση στο Βέρμιο ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων από επιχειρηματικούς ομίλους.