Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του προέδρου της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, Παντελή Καρακασίδη, στο δελτίο ειδήσεων του WEST CHANNEL.

Όσο ισχύει το ολικό λοκντάουν τα περισσότερα μαγαζιά δούλευαν κανονικότατα, όσο και αν αυτό δεν είναι καλό του το λέω,αλλά δούλευαν! Όλα τα μαγαζιά, δε θα το πώ εγώ, από έξω, από μέσα, ενώ λογικά θα έπρεπε να ήταν κλειστά και σε Κοζάνη και σε Πτολεμαϊδα! Εμείς κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε τον κόσμο

Την δήλωση αυτή σχολίασαν φορείς και πολιτικά πρόσωπα της περιοχής

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης

Ως εκπρόσωποι του εμπορίου, οφείλουμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας στις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) ΝΔ Κοζάνης. Τις θεωρούμε ατυχείς μιας και δεν έχουν αφενός καμία βάση και αφετέρου καμία σχέση με την πραγματική εικόνα της αγοράς και της τοπικής μας κοινωνίας γενικότερα.

Η ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ της Κοζάνης

Η Ν.Ε. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, θεωρεί απαράδεκτες τις δηλώσεις του προέδρου της Δ.Ε.Ε.Π. (πρώην ΝΟΔΕ) Κοζάνης της Ν.Δ. κ. Καρακασίδη ότι “όσο καιρό ισχύει το lock down τα περισσότερα μαγαζιά δούλευαν”. Αυτή η δήλωση υποτιμά και προσβάλλει όλους τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας και θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη.

Δικαίωμα του να προσπαθεί να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά θα πρέπει να το κάνει χωρίς να προσβάλει τους πολίτες και χωρίς να συκοφαντεί τον επιχειρηματικό κόσμο της. Οι ευθύνες της κυβέρνησης, που δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ, που δεν έκανε μαζικά τεστ, που δεν έλαβε μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων δεν κρύβονται πίσω από την ατομική ευθύνη.

Το γεγονός ότι ο Νόμος μας είναι σε παρατεταμένο lockdown από τον Οκτώβριο και ότι Χαρδαλιάς, Χρυσοχοΐδης, Αρκουμανέας, δεν μπόρεσαν να δώσουν λύση, αποδεικνύουν ότι με λάθος πολιτική προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Υπάρχουν ευθύνες και αυτές είναι στην κυβέρνηση. Δεν κρύβονται, όσες «φιλότιμες» προσπάθειες και αν κάνει ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. της Ν.Δ.

Η ανακοίνωση της ΝΕ ΚΙΝΑΛ της Κοζάνης

Ο κ. Καρακασίδης συκοφαντεί τους πολίτες και τον εμπορικό κόσμο για την τραγική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Να απαντήσουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εάν συμφωνούν με τα λεγόμενα του προέδρου της ΝΟΔΕ. Δεν δικαιούται κανείς να κουνά το δάχτυλο στους πολίτες. Απαιτείται σεβασμός στην κοινωνία και τους πολίτες που υποφέρουν καθημερινά, καταστρέφονται οικονομικά και χάνουν αγαπημένα τους πρόσωπα. Το τελευταίο που χρειάζεται είναι ένα ξέπλυμα της απουσίας κυβερνητικού ενδιαφέροντος για την περιοχή. Αντίθετα, απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα υποστήριξης της πραγματικής οικονομίας για να υπάρχει παραγωγικός ιστός στην Π.Ε. Κοζάνης και μετά το εμβόλιο.

Η ανάρτηση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Εορδαίας Μιχάλη Δεληκώστα

Λυπάμαι ειλικρινά για τις δηλώσεις του κ. Καρακασίδη για τη λειτουργία της αγοράς. Βέβαια μιλάει από τη θέση εκ του ασφαλούς σαν να μη γνωρίζει τι αντιμετωπίζει η τοπική αγορά τους τελευταίους μήνες. Απαράδεκτος και ψεύτης.

Η δήλωση του Μιχάλη Παπαδόπουλου, βουλευτή της ΝΔ

Ο εμπορικός κόσμος όπως και οι πολίτες της ΠΕ Κοζάνης τηρούν πιστά τα μέτρα που έχουν επιβληθεί και συμβάλλουν στην προσπάθεια αναχαίτισης του ιού. Όλο το διάστημα της πανδημιας έχουν υποστεί σοβαρές οικονομικές ζημιές. Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί και βρίσκει λύσεις να μειώσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, θέλει όμως, ακόμη περισσότερες και εξειδικευμένες προσπάθειες ειδικά σε περιοχες οπως είναι η Κοζανη, η Πτολεμαιδα, το Βοιο και η περιοχή Σερβίων και Βελβεντού. Στηρίζω με κάθε τρόπο κοινοβουλευτικό και μη την άμεση δικαίωση όλων που επλήγησαν οικονομικά, επιχειρήσεων και εργαζομενων, πιστεύοντας ότι άμεσα να δοθούν απο την πολιτεία λύσεις που θα φέρουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Οποιαδήποτε προσπάθεια σπίλωσης προσώπων ή επιχειρήσεων δίχως αποδείξεις κρίνεται ασόβαρη και κατακριτέα. Συνεχιζουμε όλοι μαζί την προσπάθεια για να βγούμε γρήγορα από την κρίση και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Η δήλωση του Στάθη Κωνσταντινίδη, βουλευτή της ΝΔ

Απαιτείται αυτοσυγκράτηση. Οι επαγγελματίες της Π.Ε Κοζάνης έχουν υποστεί σημαντική ζημιά από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία των πολιτών.

Η Κυβέρνηση αναζητά τα προσφορότερα εργαλεία για την περαιτέρω στήριξή τους. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από όλους. Οι γενικεύσεις πάντοτε αδικούν. Καλό είναι να αποφεύγονται άστοχες δηλώσεις που δημιουργούν σύγχυση ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεών της.

Η απειλή του κορωνοϊού δεν έχει εξαλειφθεί. Σήμερα έχουμε όλοι την υποχρέωση να δώσουμε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η τήρηση των μέτρων είναι η καλύτερη ασπίδα για την κοινωνία μας