Αντιδράσεις προκαλεί το νέο lockdown στην ΠΕ Κοζάνης, αφού οι επιχειρήσεις αναγκάζονται να κλείσουν και πάλι, σε ένα ήδη βεβαρημένο περιβάλλον από την απολιγνιτοποίηση.

O πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθανάσιος Δρακατσίκας όσο και ο αντιπρόεδρος του σωματείου καφετεριών Αλέκος Βουτυρής, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την τρέχουσα κατάσταση στην ΠΕ Κοζάνης μετά τα νέα μέτρα και την δεινή οικονομική κατάσταση των επαγγελματιών που πλήττονται από το lockdown.

Ο κ. Δραγατσίκας ζήτησε διευκρινήσεις αν τελικά το λιανεμπόριο κλείνει ή όχι, ενώ ζήτησε άμεση παρέμβαση από βουλευτές και περιφέρεια για οικονομική ενίσχυση των επαγγελματιών της περιοχής. "Τελειώσαμε. Έχει τελειώσει το 2020 για εμάς. Δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Άμεσα να πάρουν θέση γιατί οι μοναδικοί που δεν φταίμε είμαστε εμείς", είπε.

Ενώ ο Πρόεδρος του Σωματείου Χώρων Διασκέδασης και Εστίασης Εορδαίας «Πτολεμαίος», Παναγιώτης Κάλφας, δήλωσε: "Για τους χώρους της εστίασης είναι η λεγόμενη ταφόπλακα. Άδικο για την περιοχή της Εορδαίας. Θα μπορούσαν να είχαν παρθεί άλλα μέτρα για την είσοδο & έξοδο από άλλες πόλεις"