Τις τελευταίες μέρες δόθηκε μεγάλη έκταση στα ΜΜΕ καθώς και στον εντυπο και ηλεκτρονικο τυπο για σχετικές οδηγίες και ενημέρωση προς τους εργαζομένους του Νοσοκομείου μας που έστειλε η διοίκηση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου στις 19/10/2020.

Το σωματείο Εργαζομένων βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να στηλιτευσει τις εκτροπές και κομματικές πρακτικές συναδέλφων ενόψει πανδημίας, οι οποιοι επιτίθενται και αμαυρώνουν το έργο της επιτροπής ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, της διοίκησης και της Ιατρικής και Νοσηλευτικης υπηρεσίας.

Συνάδελφοι: Είδη από το πρώτο κύμα COVID-19 όλοι μας συνεργαστήκαμε άοκνα , νυχθημερόν υπερβαίνοντας εαυτόν μαζί με τον διοικητή κ. Σταύρο Παπασωτηρίου. Όλοι μαζί με τις ως άνω διευθύνσεις και τα τμήματα λοιμώξεων και προμηθειων συνεργαστήκαμε προκειμένου να θωρακίσουμε το νοσοκομείο μας με ΜΑΠ, να δημιουργήσουμε τμήματα COVID-19 για νοσηλεία ασθενών και να διασφαλίσουμε απόλυτα εργαζομένους και ασθενείς. Καταφεραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα μαζί με την Διοίκηση και τις Διευθύνσεις μας να εξοπλίσουμε το νοσοκομείο με υλικοτεχνικό εξοπλισμό εφάμιλλο της ασφαλούς-ποιοτικής παροχής φροντίδας ασθενών και εργαζομένων.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω προσπαθειών και μέτρων ήταν η αποφυγη ενδονοσοκομειακής διασποράς. Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η διοίκηση σε συνεργασία με το γραφείο Προμηθειών παρείχαν από την πρώτη στιγμή της πανδημίας σε όλους μας, τα απαιτούμενα μέτρα ατομικής προστασίας προκειμένου να διασφαλίσουν την προστασία όλων μας. Ουδεμία στιγμή δεν παρατηρήθηκε έλλειψη σε ΜΑΠ. Η χώρα μας βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση λόγω COVID-19.Καθημερινά χάνουν τη ζωή τους δεκάδες συμπολίτες μας και εκατοντάδες μολύνονται από τον θανατηφόρο ιό.

Σκηνές τραγωδίας διαδραματίζονται στα νοσοκομεία μας και Εμείς ασχολούμαστε μ’ένα κείμενο που συντάχτηκε προκειμένου να προστατεύσει όλους μας από αμελείς συμπεριφορές συνεργατών-συναδέλφων που δεν εφάρμοζαν τα μέτρα προστασίας που συνέστησε ο ΕΟΔΥ ,ακυρώνοντας την ως τώρα προσφορά όλων. Κανένας εργαζόμενος δεν έχει υποστεί κυρώσεις. Συνάδελφοι: Ας αφήσουμε στο περιθώριο τις κομματικές πεποιθήσεις και τα πρέπει μας και ας συνεργαστούμε για το καλό της πατρίδας μας .Οφείλουμε να επικροτούμε τις προσπάθειες όσων ανέδειξαν το νοσοκομείο μας ,πρώτο επαρχιακό νοσοκομείο Αναφοράς.